Schilderij gekocht in Vietnam

Ja ja, een woordje vanuit Vietnam. Na 3 dagen Hong Kong en 1 dag Macau, zijn we gister aangekomen in Saigon (Vietnam). Het is hier rond de 30 graden met veel bewolking en af en toe regen…dus erg benauwd. Hong Kong was echt overweldigend, wat een grote stad. Alles is groot in die stad. En wat een lichtjes. Hong Kong staat bekend om zijn lichtshow en vele wolkenkrabbers. Macau is een mooi land/stad wat duidelijk Las Vegas wil proberen te evenaren. MGM Grand en The Venetian zitten er al. Daarnaast is Macau vroeger in handen geweest van Portugal en dat zie je vooral in het oude gedeelte van de stad terug. Vandaag hebben we in Saigon een excursie gedaan en hebben we zo’n beetje de hele stad bezichtigd. Rond 6 uur

vanavond waren we de straat in gelopen bij het hotel op zoek naar een restaurant en zagen we vele gallerijen. Maar eentje had onze aandacht getrokken door een schilderij dat buiten stond. Toen we binnen gingen kijken vonden we een schilderij waar we allebei meteen verliefd op werden. Nadat we eerst maar eens gingen dineren om erover na te denken hebben we besloten om het schilderij te kopen, uiteraard nadat we eens stevig onderhandeld hadden. En dit is hem dan geworden:

Dit schilderij is 60x60cm en gemaakt door een jonge vietnamese kunstenaar genaamd Phan Van Thanh. We hebben het doek ingerold meegekregen en als we thuis zijn moeten we hem weer laten spannen en een mooie omlijsting ervoor vinden. En natuurlijk maar eens een plekje bepalen waar hij moet komen hangen. Maar dat zien we wel als we weer thuis zijn. Eerst maar eens lekker genieten van de vakantie in Vietnam.

Leave a Reply

Your email address will not be published.